Een eeuwfeest met impact

Video's Organon Experience Center

Vraag

In 2023 is het 100 jaar geleden dat in Oss de basis werd gelegd voor het eerste en grootste farmaceutische concern van Nederland: Organon. Inmiddels een multinational, met hoofdkantoor in de VS, dat zich als enige gezondheidsbedrijf op zo’n grote schaal richt op de gezondheid van vrouwen. Hoe maak je in dit bijzondere jubileumjaar de rijke geschiedenis van Organon, de Nederlandse roots én de wereldwijde impact zicht- en voelbaar?

Ons antwoord

Voor het Organon Experience Center maakte Fortelle drie video’s. In twee persoonlijke videoportretten maken bezoekers kennis met twee krachtige vrouwen, in totaal verschillende omgevingen. De Nederlandse Wendy (vertelt een openhartig, aangrijpend verhaal over wat er gebeurt als je niet op natuurlijke wijze zwanger kunt raken. Ook maak je kennis met Samah uit Sudan, die dankzij anticonceptiemiddelen de regie over haar leven kon behouden en een wetenschappelijke carrière opbouwt. De derde video neemt je in 2,5 minuut mee door de bewogen geschiedenis van Organon: van de eerste productie van insuline in een hoek van een vleesverwerkend bedrijf tot hightech-productie van medicijnen, in Oss én ver daarbuiten.

Resultaat

  • Krachtige verhalen die je laten voelen hoe belangrijk vruchtbaarheidsbehandelingen en anticonceptie zijn, voor honderden miljoenen vrouwen wereldwijd
  • Een boeiende reis door de geschiedenis, in woord, beeld en geluid
  • En als bonus: een mooie dronevlucht-video door het Experience Center.

#video  #script  #storytelling

Toe aan een portie contentinspiratie?