Grip krijgen op energietransitie

Een uitleganimatie over Gridmaster van Siemens Nederland

Vraag

Een consortium van 11 partners (netbeheerders, overheden, havenbedrijven en onderzoeksorganisaties) heeft een methode ontwikkeld die moet helpen bij het bepalen welke investeringen nodig zijn in de energie-infrastructuur. De methode is succesvol getest in de Rotterdamse haven. Vraag van Siemens Nederland aan Fortelle: hoe kunnen we deze relatief complexe materie uitleggen en zo presenteren dat het voor alle stakeholders begrijpelijk is?

Ons antwoord

Met een explanimation (uitleganimatie) kunnen we elke situatie in de energie-infrastructuur, en alle factoren die daarbij verder een rol spelen, grafisch en illustratief weergeven. Eerste stap is een script, de bondige tekst van een voice-over, die één duidelijke boodschap centraal stelt: Gridmaster is een methode waarmee een strategische richting kan worden ontwikkeld voor langetermijninvesteringen.

Resultaat

  • Stakeholders zien in 3 minuten dat Gridmaster een positieve ontwikkeling is in de zoektocht naar een duurzame energievoorziening, een prettige leefomgeving en werkgelegenheid. Factoren die steeds belangrijker worden in de complexe en snel veranderende energiesector.
  • Een boodschap die eenvoudig online is te delen.

#script  #thoughtleadership  #redactie

Toe aan een portie contentinspiratie?