Op zoek naar een krachtige merknaam voor je bedrijf, product, organisatie of fusie? Bij Fortelle hanteren we onze eigen effectieve aanpak.

Naam maken met een nieuwe merknaam

Op zoek naar een nieuwe merknaam voor je bedrijf, product, organisatie of fusie? Het creëren van een nieuwe merknaam is meer dan alleen het combineren van willekeurige letters. Het gaat om betekenis en representativiteit. Hoe ga je vanuit het niets naar een nieuwe, aantrekkelijke en onderscheidende naam? Bij Fortelle hanteren we onze eigen effectieve aanpak.

Het bedenken van een nieuwe naam gieten we in een pragmatisch en efficiënt proces. Het gaat om de juiste creativiteit en inventiviteit die we gericht sturen in drie stappen:

Onze naamcreatie volgt een pragmatisch en efficiënt proces, waarbij we gericht gebruikmaken van creativiteit en inventiviteit in drie stappen:

  1. Brainstormsessie als startpunt

Het ervaren team van Fortelle werkt volgens een gestructureerde methodiek. We benutten de briefing en gaan proactief op zoek naar inspiratie en achtergrondinformatie.

  1. Drie richtingen voor naamvoorstellen

We onderbouwen sterke namen en clusteren de varianten in herkenbare richtingen. Tijdens dit proces is het belangrijk om soms afscheid te nemen van favoriete opties (‘kill your darlings’).

  1. Gedetailleerde uitwerking van de definitieve naam

Na de eerste presentatie of feedbackronde werken we de uiteindelijke nieuwe naam uit. We zorgen voor juridische registratie en reserveren de bijbehorende URL. Vervolgens schakelen we onze eigen studio in om een passend logo en huisstijl te ontwerpen.

Altijd een naam op maat

Bij het creëren van een nieuwe merknaam staat maatwerk centraal. Elke opdrachtgever heeft specifieke wensen en ideeën. Daarnaast hanteren we een ‘standaard’ briefing waar de naam aan moet voldoen: uniek, gemakkelijk uit te spreken, internationaal bruikbaar en – minimaal vereist – de beschikbaarheid van de URL van de nieuwe naam.

Even wennen hoort erbij

Het introduceren van een nieuwe merknaam vergt altijd wat gewenning. Het is een andere klank die even de tijd nodig heeft om zich in het gehoor te nestelen. Soms bestaat de naam uit nieuwe, fictieve en niet-bestaande woorden (neologismen). Het kost tijd voordat een nieuwe naam volledig geaccepteerd is. Vanaf het allereerste moment is het belangrijk om de juiste acceptatie binnen en buiten de organisatie te realiseren. We denken graag mee over de juiste introductie en ondersteuning.

Een waardevol bezit

Met de juiste betekenis groeit een nieuwe naam uit tot een van de meest waardevolle bezittingen. Het creëren van een sterke naam vormt daarom een cruciaal startpunt. Het draait om het vinden van de juiste balans tussen positionering, commerciële aantrekkingskracht en juridische bescherming. Dit alles komt samen in één onderscheidend woordmerk dat dient als stevig fundament voor het opbouwen van een merk of organisatie.

Genoemd mogen worden…

Fortelle heeft al talloze namen gecreëerd voor diverse organisaties en bedrijven. Enkele voorbeelden zijn: Aqte Notarissen, Annature (integrale geboortezorg), Microvida (medische microbiologie), Hardwise (hardware/pc’s) en Rezisto (antibioticaresistentie).

Ontdek hoe Fortelle je kan helpen bij het vinden van de perfecte naam voor je merk, product, organisatie of fusie. Neem vandaag nog contact met ons op!

Toe aan een portie contentinspiratie?

Wij komen het je graag geven.