ChatGPT inzetten voor hoogwaardige contentcreatie zorgt ervoor dat ons werk een stuk efficiënter wordt. Benieuwd naar de mogelijkheden?

ChatGPT inzetten voor hoogwaardige content? Zo doe je het! | AI in ons vak

In de dynamische wereld van off- en online contentcreatie is het cruciaal om op te vallen. Je maakt voortdurend originele, hoogwaardige content – en dat vreet tijd en energie. Gelukkig hebben we een bondgenoot die ons werk efficiënter maakt: ChatGPT. Benieuwd naar de mogelijkheden van deze creatieve tool? Dan ben je bij Fortelle aan het juiste adres.

Onze kijk op AI
Dit is de eerste blog uit onze reeks ‘AI in ons vak’, waarbij we ingaan op de talloze mogelijkheden van AI voor tekst, video, beeldbewerking, audio én animatie. ChatGPT is een van de eerste tools die ons werk uitdagender maakt, maar er is nog zoveel meer mogelijk. In deze reeks gaan we ook in op het gebruik van AI in audio-, video- en fotobewerking en bij het maken van animaties. En, niet onbelangrijk, hoe ver willen we eigenlijk gaan met AI-tools en welke ethische normen hanteren we?

Wat is ChatGPT?

Voordat we dieper ingaan op de voordelen, wat is ChatGPT nou eigenlijk? ChatGPT is een geavanceerd taalmodel van OpenAI, aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI). ‘De machine’ is getraind om tekst te begrijpen en te genereren. Daardoor kan het natuurlijke gesprekken voeren en tekst produceren in een vlotte, begrijpelijke taal. ChatGPT is een tool die wereldwijd steeds vaker en breder wordt ingezet – en een uitstekende aanvulling is op de creatieve gereedschapskist van onze contentspecialisten.

  1. Schrijf voor mij eens over…

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van ChatGPT bij contentcreatie is de snelheid waarmee het content genereert. Als we een strakke deadline hebben, bespaart ChatGPT ons veel tijd. De tool helpt ons bij het schrijven van blogs (zoals deze), nieuwsartikelen, beschrijvingen van diensten en producten, interviews en teksten voor de optimalisatie van websites. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos!

  1. Jij nog een idee?

Het vinden van de juiste boodschap voor hoogwaardige content is soms een lastige uitdaging. ChatGPT fungeert voor ons in zo’n geval als een partner om te brainstormen en die ons voorziet van talloze ideeën en suggesties. Stel de machine simpelweg een vraag (of kader een onderwerp af) en ChatGPT komt met een waslijst aan ideeën.

  1. Nooit te oud om te leren

Zelfs de meest ervaren contentspecialisten blijven hun schrijfvaardigheden ontwikkelen. ChatGPT kan bij contentcreatie fungeren als schrijfcoach die feedback geeft op teksten. De tool verbetert grammatica, stijl en algehele leesbaarheid van onze content in een handomdraai.

  1. Consistente tone of voice

Het handhaven van een consistente tone of voice is essentieel bij de branding voor de producten of diensten van onze klanten. ChatGPT helpt ons bij consistentie, door teksten te genereren die naadloos aansluiten bij de gewenste stijl of tone-of-voice van de klant.

  1. English please?

Ook bij het vertalen van content, of het genereren van originele content in verschillende talen,  biedt ChatGPT uitkomst. Hierdoor kunnen we onze klanten dus helpen in elke gewenste taal bij het maken van content.

  1. Meer tijd voor denkwerk

Door de tijdrovende taken van contentcreatie aan ChatGPT over te laten, houden we meer tijd over voor de creatieve aspecten van ons vak. We kunnen ons meer focussen op de ontwikkeling van, of invulling geven aan, contentstrategieën en het bedenken van boeiende verhalen.

Conclusie
Kortom, ChatGPT is een waardevolle partner voor de contentmakers van Fortelle. Van een  snellere productie en een rol als sparringpartner tot het verbeteren van schrijfvaardigheden en het bewaken van de consistentie. Natuurlijk blijven onze nauwkeurige blik en expertise essentieel, maar ChatGPT kan ons daar een aardig handje bij helpen.

Wat Fortelle voor je kan betekenen in 72 seconden

Toe aan een portie contentinspiratie?

Wij komen het je graag geven.