Ontdek de 4 voordelen van het uitbesteden van content op Fortelle.nl - Jouw partner voor premium contentmarketingoplossingen. Bespaar tijd en verbeter je contentkwaliteit vandaag nog.

4 voordelen van content uitbesteden voor bedrijven

Als organisatie streef je ernaar om zowel online als offline zichtbaar te zijn. Maar soms loop je vast bij het creëren van content, ontbreekt het aan tijd, of ontbreekt simpelweg de inspiratie om het juiste idee of concept te vinden. In zulke gevallen is het uitbesteden van content de slimme keuze.

Content uitbesteden, ook wel bekend als outsourcing, omvat verschillende vormen van media, waaronder tekst, video, audio en een combinatie daarvan. Hierbij kun je denken aan (digitale) nieuwsbrieven, (online) magazines, blogs en social media-posts. Uit een onderzoek uitgevoerd door Fortelle blijkt dat bijna de helft van de organisaties content uitbesteedt. Waarom? Respondenten geven vier duidelijke redenen.

  1. Bespaar kostbare tijd

Als organisatie is het cruciaal om online en offline zichtbaar te zijn. Maar soms loop je vast bij het creëren van content, ontbreekt het aan tijd, of ontbreekt de inspiratie voor het juiste idee of concept. Contentcreatie uitbesteden is de oplossing.

  1. Verrijk je creatieve proces

Zit je vast en worstel je met het vinden van het juiste idee? Externe contentspecialisten brengen verfrissende invalshoeken die je wellicht nog niet hebt overwogen. Door met specialisten samen te werken, kom je tot nieuwe ideeën en inzichten, en kun je voortdurend nieuwe content delen met je doelgroep.

  1. Verbeter je competenties

De wereld van content en communicatie-uitingen, zowel online als offline, is divers en vraagt om uiteenlopende vaardigheden. Content uitbesteden is een slimme keuze als je specifieke competenties mist. Dit is vooral het geval bij taken zoals illustreren, animeren, video-editing, magazinevormgeving of het creëren van een informatieve en gebruiksvriendelijke website.

  1. Tref de juiste snaar bij je doelgroep

Het vertalen van een boodschap naar aansprekende content met de juiste tone of voice is van essentieel belang om je doelgroep te bereiken. Hoe bereik je dit? Onze contentspecialisten zijn door hun ervaring met diverse opdrachtgevers zeer bedreven in het raken van de juiste snaar. Ze kunnen van buitenaf naar de formulering en presentatie van je boodschap kijken, met een frisse en objectieve blik.

 

Benieuwd hoe Fortelle je kan helpen bij het uitbesteden van content? Neem vandaag nog contact met ons op!

Toe aan een portie contentinspiratie?

Wij komen het je graag geven.